google-site-verification=FZ1QjJ8jCW5_jC6ka6819ltU12FPZXDHxd8R40g-bH8
top of page
Nature Dog Food Super Premium Kalkoen
Nature Dog Food Super Premium Kalkoen

Consumentadviesprijs
12kg: €75,99
5 kg: €38,25

1,4kg: €13,49

Hypoallergeen Hondenvoer met kalkoen

Nature Dog Food Kalkoen is een krokant, hypoallergeen hondenvoer gemaakt volgens graanvrije receptuur voor de volwassen hond. Door geen granen of gluten te gebruiken in de receptuur is dit voer uitstekend te geven aan honden met graan- en glutenintolleranties. 

 

Deze variant brokken bevat microalgen, glucosamine, chondroïtine, gecheleerde mineralen en Nieuw-Zeelandse groenlipmossel ter ondersteuning van de gezondheid van de hond.


Dit hondenvoer is gemaakt zonder gehydroliseerde eiwitten, kunstmatige geur- kleur- en smaakstoffen of granen, sojaproducten, rijst, maïs of lactose.

 

Door gebruik te maken van alleen natuurlijke tocopherolen, vitamine C, vitamine E en rozemarijn om het hondenvoer te conserveren kunt u Nature Dog Food goed bewaren en erop toezien dat u alleen de hoogste kwaliteit brokken aan uw hond voert.

Volledig graanvrij hondenvoer

Sommige honden kunnen gevoelig zijn voor granen zoals tarwe, maïs of soja, wat kan leiden tot spijsverteringsproblemen, huidirritaties, jeuk of andere allergische reacties. Nature Dog Food is gemaakt zonder granen waardoor deze situaties niet veroorzaakt kunnen worden door de voeding.


Graanvrij hondenvoer is van nature ook glutenvrij, omdat de meeste glutenvormende granen, zoals tarwe, gerst en rogge, worden vermeden. Dit kan ook belangrijk zijn voor honden met glutenintolerantie of coeliakie.


Graanvrij hondenvoer legt vaak meer nadruk op vlees als primaire bron van eiwitten en voedingsstoffen. Voor honden met een hogere behoefte aan dierlijke eiwitten kan graanvrij voer een geschikte optie zijn.

Single Animal Protein & allergieën en intoleranties

Deze variant Nature Dog Food is gemaakt met één dierlijk eiwit: kalkoen. Dit noemt men ook wel "single animal protein" en wil zeggen dat er maar één soort dierlijke eiwitten zijn gebruikt.

 

Kalkoen wordt gebruikt voor honden omdat het zelden allergische reacties veroorzaakt in vergelijking met veel andere eiwitbronnen, zoals rundvlees of kip. Het is een geschikte keuze voor honden met voedselgevoeligheden of -allergieën.

 

In Nature Dog Food hondenvoer is veel kalkoen en alleen kalkoenvlees van goede kwaliteit gebruikt. Nature Dog Food Kalkoen bevat 50% kalkoenvlees.

Hoge acceptatie

Heeft u een hond die erg kieskeurig is? De brokken van Nature Dog Food hebben een zeer hoge acceptatie. Ze bevatten veel vlees en zijn voor de hond simpelweg onweerstaanbaar. Onze ervaring is dat veel kieskeurige honden kiezen voor de brokken van Nature Dog Food.

Licht verteerbaar en vetarm

Nature Dog Food hondenvoer is een licht verteerbare krokante brok die goed is voor de stoelgang van uw hond.
Door het ontbreken van granen en het gebruik van een hoog vlees percentage is Nature Dog Food zeer licht verteerbaar. Dit geeft een goede en stevige ontlasting.

 

De toevoeging van FOS (Fructo-oligosachariden) en MOS (manno-oligosachariden) dragen bij aan de bacteriële balans in de darmen van uw hond en helpen bij het vormen van een stevige ontlasting.

Kalkoen is van nature mager vlees, wat betekent dat het minder vet bevat dan sommige andere vleessoorten. Dit maakt het een goede optie voor honden die gevoelig zijn voor gewichtstoename of dieetbeperkingen hebben met betrekking tot vetinname.


Doordat wij gebruik maken van sléchts één soort dierlijk eiwit (kalkoen) en geen granen gebruiken in onze recepten is het hondenvoer van nature hypoallergeen en goed te gebruiken in een eliminatie-dieet.

Hoogwaardige eiwitten

Kalkoen bevat hoogwaardige, goed verteerbare eiwitten die essentieel zijn voor de groei, ontwikkeling en het behoud van de spiermassa van honden. Eiwitten zijn de bouwstenen van het lichaam en spelen een cruciale rol bij de algehele gezondheid en vitaliteit van honden. Bovendien is kalkoen rijk aan vitaminen en mineralen.


Zo bevat Kalkoen van nature onder andere vitamine A, B1, B2, B6, B11, B12, vitamine C en vitamine D. Mineralen als natrium, kalium, fosfor, calcium, ijzer, magnesium, koper en zink zijn van nature aanwezig in kalkoenvlees.

Gecheleerde mineralen en sporenelementen

Door in Nature Dog Food gecheleerde mineralen (Zink, Mangaan, Koper en IJzer) te gebruiken kan de hond de mineralen en sporenelementen beter opnemen dan bij niet gecheleerde mineralen die meestal in hondenvoeding zijn gebruikt.

 

Biotine, Zink en Omega-3 & Omega-6 dragen bij aan de ontwikkeling van huid en vacht van de hond.

Samenstelling

Kalkoen 50% Gedroogde kalkoen (30%), Verse kalkoen (20%), Aardappel (16%), Erwten, Gevogeltevet (gezuiverd), Gedroogde bietenpulp, Zoete aardappel (4%), Lijnzaad, Erwtenmeel, Micro-algen (Schizochytrium Limacinum), Gedroogde rozemarijn (0,1%), Gedroogde munt, Gedroogde paardenbloem, Gedroogde cranberry, Gedroogde Algen (Ascophyllum Nodosum), Glucosamine, Chondroïtine sulfaat, Mannan-oligosaccharide (0,015%), Fructo-oligosaccharide (0,012%), Mojave Yucca.

Gezondheid bevorderende toevoegingen per kg:

 

Vitaminen & pro-vitaminen:
Vitamine A 20.000 Ul, Vitamine D3 1.500 Ul, Vitamine E 500 mg, Vitamine B1 0,9 mg, Vitamine B2 3,2 mg, Vitamine B6 0,9 mg, Vitamine B12 0,03 mg, Foliumzuur 0,40 mg, Calcium D-Pantothenaat 8,5 mg, Biotine 0,50 mg, Niacinamide 10,5 mg, Choline Chloride 520 mg

Sporenelementen:

Jodium 0,60 mg, Koper 12,50 mg, Mangaan 35,0 mg, Zink 85,0 mg, Selenium 0,2 mg

Analyse

Voedingswaarde per 100 gram
Energie:        378kCal/ 100g
Ruw eiwit:                     29g    
Ruwe olie en vetten:     16g
Ruwe vezels:               3,5g
Ruwe as:                     6,5g

Vocht:                          10 g            
Calcium:                      1.5g
Fosfor:                         0.8g
Omega 6:                    1.8g
Omega 3:                    0.5g

Aanbevolen dagelijkse hoeveelheid

Hoeveel voer moet ik mijn hond geven? - Een veelgestelde vraag!
Dit is onder andere afhankelijk van bijvoorbeeld het gewicht van uw hond of hoe actief en hoe oud de hond is.
Daarom doen wij alleen een aanbeveling qua hoeveelheid brokken u uw hond dient te voeren.
U kunt hier altijd van afwijken als blijkt dat uw hond meer of minder brokken nodig heeft.
Gewicht van de hond:        Aantal gram per dag:
1 - 5 kg                                25 - 75
5 - 10kg                               75 - 125
10 - 20 kg                          125 - 210
20 - 30 kg                          210 - 280
30 - 40 kg                          280 - 350
40 - 50 kg                          350- 415
50 - 60 kg                          415 - 475
60 - 70 kg                          475 - 535
70 - 80 kg                          535 - 590
Uiteraard adviseren wij u graag over te geven hoeveelheid brokken. Wij bekijken dit graag met u per hond afhankelijk.

 

Vorm en grootte van de brokken

De brokjes zijn rond van vorm, plat en hebben ongeveer de omvang van een muntstuk van 2 eurocent. ​
Zo zijn de brokken geschikt voor kleinere honden maar ook middelgrote- en grote honden.

Verpakkingsgrootte

Verkrijgbaar in verpakkingen van 1,4kg, 5kg & 12kg.
De kleinverpakking van 1,4 is verpakt in een handige hersluitbare emmer.
De 5kg en 12kg komt in een niet lichtdoorlatende zak.

Diameter brokjes: +/- 14,5 mm x dikte à 6 mm

Overstappen op Nature Dog Food

Lees op onze pagina "Overstappen op Nature Dog Food" alles over overstappen van een andere (krokante of geperste) brok of vers vlees naar Nature Dog Food.

Nature Dog Food Super Premium Kalkoen
Nature Dog Food Super Premium Kalkoen

Consumentadviesprijs
12 kg: €75,99
5 kg: €38,25

1,4 kg: €13,49

Onze smaken hondenbrokken
bottom of page