google-site-verification=FZ1QjJ8jCW5_jC6ka6819ltU12FPZXDHxd8R40g-bH8
top of page

Overstappen van ander voer naar Nature Dog Food

Overstappen van ander voer naar het hypoallergeen hondenvoer van Nature Dog Food. Dat kan natuurlijk heel goed. Er zijn wel een aantal zaken om rekening mee te houden. Allereerst is het belangrijk om te kijken naar wat u de hond op dit moment voert. Dit kan een andere krokante brok zijn, een geperste brok of vers vlees.

Ongeacht het soort voer dat u geeft zal uw hond tijd nodig hebben om te wennen aan de brokken. Voor de ene hond gaat dit sneller dan de andere. Dit heeft onder andere te maken met de bacteriële huishouding in de darmen.

Het kan 6 - 8 weken duren voordat de hond volledig gewend is. Bij overstappen op een andere brok kan tijdelijk dunnere ontlasting of diarree ontstaan.

Overstappen van vers vlees of geperste brokken naar krokante brokken van Nature Dog Food

Vers vlees en geperste brokken worden op een andere manier verteerd door de hond dan krokante brokken. Om deze reden adviseren wij om in één keer over te stappen.

Overstappen van krokante brokken naar krokante brokken van Nature Dog Food

Voor honden die al een krokante (geëxtrudeerde) brok krijgen en overstappen naar Nature Dog Food adviseren wij het om Nature Dog Food geleidelijk te introduceren gedurende een tijdsbestek van één week. Meng de brokken door elkaar aan de hand van onderstaand schema. Zo kan de spijsvertering zich optimaal aanpassen en wennen aan de brokken.

Dag 1 & 2: 75% huidige brok + 25% Nature Dog Food

Dag 3 & 4: 50% huidige brok + 50% Nature Dog Food

Dag 5 & 6: 25% huidige brok + 75% Nature Dog Food

Dag 7: 100% Nature Dog Food

bottom of page